Integritetspolicy

Senast uppdaterad: 2020-11-11

Svebo Möbler tycker att hantering av personuppgifter är viktigt, därför samlar vi endast in det vi behöver för att fullfölja din order. 

Denna policy förklarar hur vi som personuppgiftsansvarig behandlar våra besökares och kunders personuppgifter enligt (EU) 2016/279, den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR).

Genom att använda vår webbplats godkänner du att din personliga information behandlas i enlighet med denna integritetspolicy.

Vad är en personuppgift? 

Personuppgifter är information om en identifierad eller identifierbar fysisk person. Det kan exempelvis vara namn, personnummer, e-postadress, adress, ip-adress eller foton.

Vilka personuppgifter samlar vi in?

När du handlar via vår webshop lämnar du personuppgifter som namn, adress, e-post och telefonnummer. Dessa uppgifter behöver vi för att kunna slutföra ditt köp och leverera dina varor. 

Om du väljer att betala via faktura eller delbetalning kommer även ditt personnummer att samlas in. 

Vi samlar även in hur våra besökare använder webbplatsen och användarna upplever informationen, via din IP-adress, information om dina webbläsarinställningar och hur ditt operativsystem använder sidorna. Denna information behandlas med stöd av intresseavvägning och används för statistik och för att utveckla webbplatsens innehåll och funktioner.

Syftet med behandling av personuppgifter

Information vi samlar in från dig kommer att användas för något av följande ändamål: 

  • Fullgöra ditt köp
  • Kommunikation med dig som kund
  • Förbättra och optimera våran webbsida
Mottagare av personuppgifterna

Svebo Möbler säljer INTE, eller på annat sätt överför, din personliga information till tredje part. Undantag från detta kan göras till betrodda leverantörer som levererar de varor du beställt. Vi kan också dela din personliga information där vi finner det nödvändigt för att följa lagstadgade krav eller skydda våra eller andras rättigheter, egendom eller säkerhet.

Cookies

Cookies är små filer som en webbplats eller tjänsteleverantör skickar till datorns hårddisk via webbläsaren (om du tillåter) och som gör att webbplatsen känner igen din webbläsare och kan hämta och komma ihåg viss information.

Vi använder cookies för att utföra vissa viktiga funktioner och förbättra användarupplevelsen i vår webbutik samt sammanställa statistik om trafik och kommunikation på webbplatsen. 

Cookies berättar om vad webbplatsens användare har besökt, hjälper oss att mäta och rikta våra reklam- och marknadsaktiviteter samt sökresultat via internet-sökmotorer och ge oss information om våra användare så att vi kan utveckla våra onlinetjänster.

Du kan också välja att stänga av cookies i din webbläsare och / eller radera lagrade cookies i din webbläsare. Observera att blockering av cookies kan påverka webbplatsens funktionalitet. 

Hur länge behåller vi din personliga information?

Vi sparar endast dina personuppgifter så länge det är relevant för det syfte som det ursprungligen samlades in för, max 36 månader efter din senaste beställning. Efter denna tid sparas endast uppgifter om dig utifrån legala krav som tex bokföringslag eller skattelagstiftning.

Dina rättigheter

Du har rätt att: 

  • En gång per år begära ett utdrag om vilka personuppgifter vi har om dig. Detta ska göras skriftligen. 
  • Begära att felaktiga uppgifter om dig rättas. 
  • Begära att vi tar bort din personliga information. 
  • Återkalla ditt samtycke till behandling av personuppgifter. 
Ändringar i denna integritetspolicy 

Svebo Möbler Luleå AB förbehåller sig rätten att uppdatera eller ändra denna policy när som helst och du bör regelbundet besöka denna webbplats för att få den senaste versionen.

Kontakta oss!

Om du har några funderingar kan du kontakta oss på info@svebomobler.se eller 073-08 41 508.